زرشک در ایران به دو نوع قرمز و سیاهرنگ مصرف میشود. زرشک قرمز برای پلو و زرشک سیاه را بهصورت دمنوش یا شربت استفاده میکنند. نام علمی زرشک سیاهرنگ Berbeise integerrima است و خواص زرشک سیاه از ۶۵۰ سال پیش مشخصشده، اما از قرن هفدهم میلادی آن را یک روش درمانی برای بیشتر بیماریها میدانند. ترکیبات زرشک سیاهرنگ را میتوان به بربرین، پالماتین، عکسی اکانتین، مالیک اسید، آسکورییک اسید، کافئیک اسید، تانن، اورسولیک اسید و بتاکاروتن اشاره کرد. با کرفس همراه باشید تا در مورد خواص زرشک سیاه صحبت کنیم.
انواع زرشک
زرشک مصرفی در ایران به دو دسته، تقسیم میشود:
زرشکپلو (زرشک پلویی)
این نوع زرشک، دو نوع زرشک دانه اناری و زرشک پفکی دارد که از مرغوبترین زرشکهای بیدانه به شمار میآیند.
زرشک سیاه (زرشک آبگیری)
این زرشک از انواع زرشکهای آبی محسوب میشود و برای تهیه آبزرشک استفاده میگردد و نسبت به زرشک پلویی، مرغوبیت کمتری دارد.
خواص زرشک سیاه
آشنایی با خواص زرشک سیاه
خواص زرشک سیاه عبارت است از: کاهش قند خون، مبارزه با چربی، بهبود کبد چرب، کمک با کاهش وزن و جلوگیری از کمخونی
زرشک، قند خون را پایین میآورد
زرشک در پایین آوردن قند خون نقش بسیار مؤثری دارد. زرشک سیاه بامزهترش خود، قند خون افراد مبتلا را کاهش میدهد. مطالعات نشان میدهد بربرین که مادهای در ترکیبات زرشک است، میزان قند خون را کاهش میدهد و کمک بسیاری به بیماران دیابتی میکند.
زرشک، با چربی مبارزه میکند
آنطور که پژوهشها نشان داده، ماده بربرین موجود در زرشک سیاه، بر روی چربی خون نیز مؤثر است. این مسئله به کاهش کلسترول خون کمک بسیاری میکند. این روند به کاهش وزن و پاک کردن رسوبات در داخل رگها نیز بسیار تاثیرگذار است.